lørdag den 28. december 2019

Mandarin gulerods salat med kikærter og granatæble


Godt som frokostsalat med brød, eller som tilbehør til det varme mad.
2 – 3 personer
3 mandariner  - det kan også være 2 store appelsiner
3 gulerødder
½ granatæble
4 blade grønkål frisk
Kikærter kogte  eventuelt fra dåse.
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 spsk. Olie
2 spsk. solsikkefrø
Salt - peber
Dressing:
Saft fra en mandarin
Saft fra ½ citron
1 spsk. Tahin sesampasta
1 tsk. akacie sirup eller honning

Rist kikærterne på en pande sammen med olie, spidskommen, gurkemeje, solsikkefrø, salt og peber. i ca 4 – 5 minutter. Stil det til side.
Rør dressing sammen med en gaffel i en lille skål, smag til.  Stil til side.
Skræl gulerods strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller – kom det i en skål.
Pil mandarinerne og del dem i både. Halver mandarinbådende og kom dem sammen med gulerodsstrimlerne. 
Bland gulerod og mandariner med dressingen.
Kom de ristede kikærter og solsikkefrø oven på salaten.
Tag kernerne ud af granatæblet, og drys kernerne på salaten.
Skær midter ribben fra Grønkålsbladene og hak resten fint.
Drys den hakkede grønkål på salaten.
Server

Ingen kommentarer:

Send en kommentar