søndag den 22. december 2019

Jule Krydderikage


Som jeg har lavet til jul hver år de sidste 40 år, og for mig er denne kage blevet en del af julen ;-)
En julekage med masser af krydderier og sukker ;-)
 Portion: Lille bradepande
 – laver du dobbelt portion, er der til en hel bradepande i ovnstørrelse.

400 g hvede eller fint speltmel
 1 tsk. natron
 1 spsk. stødt kanel
 1/2 tsk. stødt muskat
 2 tsk.  stødt nellike
 2 tsk. stødt ingefær
 1 flaske sødt hvidtøl
 400 g. farin

Bland melet med natron, kanel, muskat, nellike og ingefær.
Rør halvdelen af øllet i melet og rør det til en klumtfri masse, det kan  også gøres med elpisker eller i blender.
Rør resten af øllet i dejen.
Rør farinen i dejen af et par gange.  
 Hæld dejen i en smurt eller bagepapir beklædt bradepande.
Bag kagen ved 180° ca. 45 -50 minutter
Ved servering skæres kagen i skiver, og serveres sammen med smørbar eller smør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar