fredag den 27. december 2019

Bagt Tomat-Peber Suppe

Oven på al julemaden, er det godt med en tomatsuppe.
Det giver en meget dybere og bedre smag at bage tomater og peberfrugt, istedet for at koge dem, inden de blendes til suppe.

2 personer.

300 g tomater
1 stor peberfrugt rød
1 stort løg
2 hvidløgsfed
2 spsk. olie
1 tsk. rosmarin
1 tsk. oregano eller basilikum
Salt – peber
3 dl vand
1 tsk. grøntsags boullion tørret
1 dl. moste tomater fra glas.

Halver tomaterne. 
Skær løget ud i tynde både på langs af løget. 
Pil skin af hvidløgsfed.
Skær peberfrugten i kvarte.
Kom peberfrugt, tomater, løg og hvidløg på en bradepande.
Dryp olivenolie, rosmarin, oregano, salt og peber ud over,  og vend det hele med en ske, så det bliver godt blandet.
Bag tomat, peber løgblandingen ved 180 grader i 35 minutter.
Kom det hele fra bradepanden i en blender og tilsæt vand, moste tomater og tørret grøntsagsboullion.
Blend suppen.
Kom suppen i en gryde og varm den op. 
Smag suppen til med salt og peber.

Server suppen varm med et drys frisk basilikum eller persille.
Server eventuelt suppen sammen med skruepasta eller makaroni, og et godt brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar