De er ikke super sunde da der er meget smør i dem - men
de er super lækre ! Jeg holder meget af frøsnappere - og kan ikke købe dem, da
jeg ikke tåler almindeligt hvedemel - men så kan jeg jo lave dem selv ;-)
10 -12 stk
75 g. smør
1 dl. soyamælk, rismælk, mandelmælk eller mælk
50 g. gær
50 g fuldkornspeltmel eller anden fuldkornsmel
250 g. spelt eller hvedemel
1/2 tsk. salt
Blå birkes, sesamfrø, græskarkerner, hørfrø
100 g. smør
4 spsk. rørsukker - kan udelades, så bliver frøsnapperne
ikke søde
Smelt smørret og bland smørret med mælken, så væsken er lun.
Tilsæt salt, gær og fuldkornsmel.
Rør massen sammen og tilsæt
resten af melet.
Ælt dejen godt sammen.
Rør smør og sukker
sammen i en lille skål med en gaffel.
Kom mel på bordet og rul dejen ud til en aflang firkant. ca.
½ cm tyk.
Smør smør-sukkerblandingen ud over dej firkanten.
Drys diverse frø udover smørret.
Fold dejen så
den ligger i 3 lag ....dvs. først den ene 3 del over midter 3delen af dejen, og så
den anden 3 del over fra den anden side.
Skær dejen ud i aflange stykker
Hæld flere frø ud over dejen og klap dem fast i dejen.
Vrid de aflange dejstykker som jo er de ubagte frøsnappere 2 gange rundt og
vend frøsnapperne i rester af frøene.
Læg frøsnapperne på en bageplade beklædt med
bagepapir.
Kom flere frø på frøsnapperne.
Lad frøsnapperne hæve en time under et viskestykke.
Bages i
ca. 17 - 20 minutter ved 200 grader.
Hold øje med frøsnapperne under bagningen så de ikke
bliver for brune.
Server ;-)